Klachten en behandeling

Klachten, die voor behandeling in aanmerking komen, zijn zeer divers en lopen uiteen van "erkende" psychosomatische klachten als hoge bloeddruk of hyperventilatie, M.E. en "burn out", tot niet "erkende" psychosomatische klachten als allergieën, interne problemen, maag- en darmstoornissen, tal van pijnsyndromen (hoofdpijnen, oorsuizen) en gewrichtsklachten. Denk ook aan SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten). Ook psychische klachten en persoonlijke groei kunnen aanleiding zijn voor therapie.

De behandeling is gericht op het ontwikkelen van inzicht in je eigen blokkades (welke dan ook) en de historie hiervan èn het aanzetten van je eigen genezende vermogen.Door uit te testen welke behandeling het lichaam nodig heeft worden de blokkades opgeheven die dit eigen genezend vermogen belemmeren. Verschillende behandelvormen kunnen hiervoor ingezet worden bijvoorbeeld SIPS of het vasthouden van bepaalde punten op het lichaam. Een en ander kan ook verder ondersteund worden met adviezen en/of voedingssupplementen.


Behandeling is mogelijk op elke leeftijd.

Toegepaste kinesiologie wordt vaak gebruikt voor die klachten, die met behulp van andere methodes moeilijk te behandelen blijken te zijn (zoals b.v. de ziekte van Meniere,tinnitus,SOLK). In de regel wordt niet vaker dan éénmaal per drie à vier weken behandeld.