Toegepaste Kinesiologie

Wat is kinesiologie?

Kinesiologie is een manier om d.m.v. het testen van een spier, zijn zgn vitale energie te meten. Dit lijkt een duur woord maar dat wil zeggen hoeveel energie de spier heeft. Dit wordt getest door op die spier een zekere druk uit te oefenen. Onder normale omstandigheden kan de spier de druk weerstaan. Dit verandert echter als er door een bepaalde oorzaak een blokkade heerst. Dan wordt de spier "zwak". Hij kan dus de druk niet weerstaan. Die blokkades kunnen verschillende oorzaken hebben. Het kan door bepaalde voeding of voedingstekorten komen, door allergie of emotionele problemen. Maar ook door houdingsverandering die een blokkade in de wervelkolom geeft, wat je natuurlijk in je spieren kunt merken.

Nu staan veel spieren in ons lichaam in verbinding met de zgn meridianen, energiebanen waar ook de acupunctuur mee werkt. Elke meridiaan heeft zijn eigen spiergroepen waar hij mee in verbinding staat.

Het is een uitstekende methode om het zelfgenezende vermogen van een mens te stimuleren. Op deze manier kunnen we, wel met behulp van een kinesioloog, naar ons lichaam leren luisteren.

Het is ook een techniek, waarbij met behulp van subtiel uitgevoerde spiertesten "vragen" aan het lichaam gesteld kunnen worden. Een groot voordeel van deze werkwijze is dat de echte oorzaak van de klachten gezocht en behandeld wordt.